neljapäev, 24. november 2011

Munakotletid :)

Ostsin ajakirja Cook Vegetarian ja tegin samal päeval sealt väga veidrate koostisainetega pätsikesi. Tükk aega ei julgenud maitstagi ja olin väga üllatunud, et nii head olid :)

Munakotletid :) (egg fritters)
12 tk

2 kõvemat saiaviilu (kasutasin täisteraröstsaia)
2-3 spl hakitud koriandrilehti (või peterselli, nagu mul, sest koriandrit ei olnud)
1 peeneks hakitud roheline tšilli, kui just lapsele ei plaani anda, aga mina andsin, nii et tšillit ei pannud
1 cm jupp värsket ingverijuurt, samuti hakitult
1 tl apteegitilli seemneid (need lisasid väga mõnusat maitset)
1/2 tl soola
1 keskmine muna (toorelt)
4 suurt keedetud muna
1 spl maisitärklist (või oli see maisijahu, üsna tüütu neil vahet teha, mina kasutasin tärklist igatahes)
õli praadimiseks

Muidugi on kõige mugavam valmistada tainas köögikombainis, et muudkui lisad asju ja ongi segu valmis. Aga kuna mul kombaini pole, kirjutan nii nagu mina tegin.

1. Lõika saiaviiludel servad ära ja pudista kaussi. Kui sai on liiga pehme, võib seda pisut ahjus röstida. Peaks saama sellise mõnusa peenikese saiapudi. Lisa hakitud koriander või petersell, tšilli, ingver, apteegitilli seemned (hakkisin need ka enne lisamist, sest mul polnud ju kombaini) ja muna ja sega veel hoolega. S
uru keedetud muna kahvliga pudiks ja lisa ka saiasegule. Kuna mulle tundus, et see segu pole päris õige, jätkasin segamist noaga, sedasi et rahmeldasin noaga kausiseina suunas ja see töötaski! Sain päris mõnusa ühtlase taina.

2. Vormi tainast väiksemad sorti ümarad pätsikesed. Ja veereta neid natuke tärklises/jahus. Liigne jahu pühi taldrikule tagasi.

3. Ajakirjas oli öeldud, et võiks praadida õlis, aga kuna õlist vabanemine on alati nii keeruline, siis praadisin pannil, aga panin siiski üsna palju õli. Niisiis, kuumuta õli keskmiselt kuumaks ja tõsta pätsikesed küpsema. Keera vahepeal ringi ja tõsta siis köögipaberiga kaetud taldrikule. Ilus oleks serveerida mingil rohelisel salatil, kus on ka kurgikuubikuid ja mõned õhukesed punase sibula kettad. Serveerimise kohta öeldi veel, et serveerida lemmikchutney'ga. Mul oli siia juurde pakkuda veel praetud juustu ja eriti mõnusa täidisega ahjukartuleid, mille retsepti lisamist ma samuti pildi puudumisel kogu aeg edasi lükkan. Aga need ahjukartulid on väga head, nii et ehk ikka jõuavad siia ka. Seniks link: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1759659/bonfire-night-baked-potatoes

Lisan ka oma pätsikeste pildi, et võiks aimu saada, millised nad välja näevad. Aga pildi pärast peab kohe ka vabandama. Tegin jälle õhtul ja mul pole siin valgust üldse :(


Kommentaare ei ole: