reede, 18. november 2011

Riisi-spinatikoogid



Mulle tundus ühel päeval et vajan tervisenädalat :) Pold midagi otseselt häda, aga kuidagi oli tunne, et kere vajab erilist tervislikkust. See mõte ära ei kadunud, nii et ostsin endale Aive Luigela Tervise kokaraamatu. Oma meelehärmiks (või tegelikult vist suureks rõõmuks) avastasin, et sööngi kogu aeg selliseid toite.
Aga eks seal uusi retsepte ja ideid ikka oli ja tegin näiteks riisi-spinatikooke. Oli päris huvitav retsept ja tulemusega jäin rahule ja teised sööjad jäid ka rahule. Asendasin tavalise nisujahu täisterajahuga ja panin seda ka hu

lga rohkem kui retseptis öeldud oli. Kogused näisidki seal olevat kuidagi orientiiriks, et kuhu kanti peaks sihtima. Ja juhised pole ka teab mis üksikasjalikud. Aga sain hakkama :) Ise ei suuda koguseid klaasides väljendada nii et tulevad milliliitrid jms. Ja paksem tainas oli mul, mitte ülepannikoogi, nagu retseptis oli. Aa, ja sibula lisasin ka omaalgatuslikult :)

Riisi-spinatikoogid

u 350 ml riisihelbeid

5 dl piima
2-5 spl täistera nisujahu
(nii palju, et segu vedel ei jääks)
3 muna
soola ja musta pipart
1 väiksem sibul
u 200 g külmutatud spinatit (ilmselt, sest mul oli 400 grammine pakk ja minu arust läks enam vähem pool) (algses retseptis oli 2 peotäit kupatatud spinatit)

Sega riisihelbed piima ja jahuga. Klopi munad kergelt lahti ja lisa piima-riisihelveste segule. Maitsesta soola ja pipraga.
Haki sibul üsna peenelt ja kuumuta pannil keskmisel kuumusel klaasjaks (mitte pruuniks). Kui spinatit enne sulama ei võtnud, siis võib spinati sibulaga koos veidikeseks pannil sooja panna. Lisa sibula-spinatisegu tainale ja sega hästi läbi. Kuumuta pann, vala pisut õli peale ja tõsta tainas pätsikestena praadima.

Kommentaare ei ole: