pühapäev, 20. veebruar 2011

Viigimarjakook

Alandasin natuke oma kriitikameelt fotode suhtes. Ja väljas on valgem ka. Nii et võib küpsetada ja pildistada ja muud säärast.
Ja noh, kõike kokkuvõttes tänu sellele, et end ka üldse veidi paremini tunnen. Ja siis söön kooki ja tunnen end veel paremini :)

Siin niisiis kook mu lemmikkoogiraamatust Magustoidud (autorit vist pole sel raamatul). Väga väga mõnus talvine kook. Põhi jääb väga mure, natuke üldse küpsise moodi, moosiküpsis.



Viigimarja-kaneelikook

125 g pehmet võid
55 g pehmet pruuni suhkrut (kokkusurutult u pool klaasi)
1 tl jahvatatud kaneeli
185 g tavalist jahu
375 g kuivatatud viigimarju
1 kaneelikoor
125 g peensuhkrut

Soojenda ahi 180 kraadini. Valmista tainas. Sega või pruun suhkur ja kaneel pehmeks, seejärel lisa segades jahu. Suru tainas ühtlase kihina koogivormi põhja ja küpseta 25 minutit. Lase jahtuda.
Nüüd koogi pealmine osa. Pane potti viigimarjad, kaneelikoor, suhkur ja 375 ml vett, sega läbi ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja keeda u 20 minutit, kuni viigimarjad on pehmed. Muideks mul juhtus olema vähem viigimarju, kuid leidsin kodust kuivatatud ploome, nii et panin neid, sobisid kenasti. Kui viigimarjad on pehmed, võta kaneel välja ja püreesta segu.
Vala segu küpsetatud tainale ja küpseta veel 10 minutit, kuni kate on tahenenud. Lase jahtuda ja lõika siis ruutudeks või mingisugusteks teistsugusteks tükkideks :)

Kommentaare ei ole: