laupäev, 16. oktoober 2010

Pitsa lastele lapse sünnipäeval


Ühel aastal tegin väiksed pitsad ja kõigile lastele meeldis väga. Sel aastal mõtlesin, et teeks nii, et lapsed teevad oma pitsad ise. Nii läkski, lastele meeldis nii pitsade tegemine kui nende söömine.
Pitsatainas oli Jamie Oliveri raamatust Jamie at Home.

500 g 550 tüüp nisujahu
1/2 spl soola
325 ml leiget vett
7 g kuivpärmi või 12 g värsket pärmi
1/2 tl suhkrut
2 tl oliiviõli

Sõelu jahu ja sool puhtale lauale hunnikusse ja tee keskele auk. Sega pärm, leige vesi, suhkur ja oliiviõli kokku ja lase mõni minut seista. Vala tasakesi või vähehaaval sinna auku jahu sisse ja hakka vaikselt kahvliga segama, võttes järjest rohkem jahu. Mul seekord oli väike kokanduskatastroof sellest segamisest, sest lõpuks mõtlesin, et valan kogu vedeliku ära ja ei märganud, kuidas alt hakkas igalt poolt välja voolama ja siis ajasin jahuga vedelikku mööda lauda taga ja oli päris pöörane. Lõpuks kõik laabus ja kui juba sõtkuda sai, oli väga mõnus. Sõtku tainas niisiis mõnusaks ühtlaseks ja venivaks. Vormi palliks, pane kaussi, kausile niiske rätik peale ja sooja kohta, kuni tainas on kahekordseks kerkinud. Minul läks selleks vist umbes kaks tundi või veidi vähem.

Kui tainas on kerkinud, sõtku veel läbi, jaga portsudeks ja tee pitsad.

Lastega kasutasime pitsade tegemiseks purustatud tomateid basiilikuga ja ketšupit, vorsti, šampinjone, tomativiile ja riivitud juustu. Igaüks siis kõigepealt surus ja rullis ja venitas oma tainapallikese pitsapõhjaks ja pani oma pitsale, mida tahtis ja nii palju kui tahtis.

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Väga mõnus idee. Ja lapsed vist söövad alati paremini, kui nad ise süüa on teinud..