reede, 20. jaanuar 2012

Hõrgud šokolaadiküpsised natukese kohviga


Tegin neid küpsiseid küpsisevahetuse raames, katsetuseks. Ma ei teagi, miks neid saatmiseks ei valinud, sest head nad olid ja nüüd tegin uuesti ja olid jälle head :)
Ostsin kord ühe raamatu Cookie Book. Midagi on seal raamatus vist mäda, justkui oleks meil kergem või kui neil (tont-teab-kellel). Sest tavaliselt lähevad retsepti järgi tehes küpsised untsu. See retsept oli tegelikult enam vähem ja katsetamise asi vist, et kui suussulavaid küpsiseid tahta.
Küpsiste valimistamiseks kasutasin küpsisepressi, aga sobib ka tordiprits vms.
Nimeks on neil küpsiste seal raamatus Mocha Viennese Swirls.

115 g tumedat küpsetusšokolaadi
200 g toasooja võid
50 g tuhksuhkrut
2 spl kanget musta kohvi
220 (või isegi veel veidi rohkem) g nisujahu
50 g maisitärklist
iga küpsise peale üks poolik kooritud mandel, kui soovite

Kuumuta ahi 190 kraadini.
Sulata potis või veevannis šokolaad. Sega või tuhksuhkruga ühtlaseks. Sega juurde sulatatud šokolaad ja seejärel kohv.
Sõelu jahu ja maisitärklis šokolaadisegu peale ja sega hästi läbi. Kata ahjupann küpsetuspaberiga ja suru küpsisepressi abil pannile ilusad törtsud :) Küpsetades vajuvad kõik kaunid kujundid muidugi laiali, aga mingid siirud-viirud jäävad ikka näha :) Kui kasutad mandleid ka, siis aseta iga küpsise keskele üks mandlipoolik. Küpseta ahjus 15 minutit. Minul tuli kaks pannitäit, vist midagi alla 30 küpsise.




Kommentaare ei ole: