esmaspäev, 15. veebruar 2010

Banaanivaht


Lisaks linnulihale ja suppidele on Shaun Hill kirjutanud ka marjade-puuviljade osa Cook´s Bookis. Katsetasin banaanivahtu ja mulle meeldis hästi. Eriti ei tarretunud, jäi üsna kreemjas, mis oligi täitsa meeldiv.
BANAANIVAHT (u 4-6le)

250 küpseid banaane
1 sidruni mahl
1 apelsini mahl
125 gr suhkrut
1 spl vett
3 želatiinilehte (leota 10 min vees, pigista
kuivaks) või -pulbrit
360 ml 35% rõõska koort

1. Koori banaanid ja ja lõika tükkideks. Püreesta kannmikseris koos sidruni- ja apelsinimahla ja suhkruga.
2. Sega želatiinilehed soojendatud veega. Kui želatiin on täielikult lahustunud, sega banaanipüree hulka. Vahusta koor kergeks vahuks ja lisa õrnalt segades banaanipüreele. Tõsta vaht magusoidukaussidesse ja hoia külmkapis, kuni vaht on tahenenud.


Kommentaare ei ole: