pühapäev, 26. juuli 2009

Ravioolid rukola ja toorjuustuga


Teine ravioolikatsetus õnnestus samuti. Esimene on siin. Kasutasin seekord tüüp 812 jahu (eelmine kord 550) ja ma ei tea, kas asi oli jahus või milleski muus, aga sõtkumisele läks tunduvalt kauem aega, enne kui tainas mõnus siidine ja elastne jäi (ja nii siidine tegelikult ei jäänudki kui eelmine kord).
Lisaks oli seda tainas tunduvalt raskem käsitsi rullida (aga asi võis ka selles olla, et seekord oli väikseid segajaid rohkem), nii et pärast esimese jupi rullimist võtsin kapist masina ja sujus palju paremini. Masina kasutuselevõtt meelitas kohale ka kõik maja mehed ja rullimine võeti konkreetselt mul käest ära. Kuna rukola kasvab mul siin hästi, tegin täidise hakitud rukolast ja Farmi toorjuustust ning veidikesest Farmi hapukoorest. Vormisin ja täitsin ravioolid ja tõstsin mannaga üle puistatud ja küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, rätik peale ja järgmise päevani külmkappi (kuna saabus ootamatu kutse seiklusparki sünnipäevale). Täna on siis see järgmine päev ja ravioolid söödud. Või oli otsa saanud, nii et kastmeks kasutasin marineeritud küüslaukudest üle jäänud õli, pool peeneks hakitud tomatit, veidi valget veini, pisut ravioolikeeduvedelikku. Kui ravioolid olid keenud (u 2-3 minutit), lisasin nad kastmesse, pannile ja oligi valmis. Täiesti taevalik, ma ütlen! Super :)

2 kommentaari:

Daki ütles ...

Tere!

Sooviks seda postitust avaldada Blogileht.ee-s. Palun võtke ühendust dagmar@blogileht.ee.

Blogileht on toimetatud blogide kogumik, kuhu meie toimetajad valivad iga nädal välja põnevaid blogipostitusi. Ilma loata me midagi ei avalda:)

Unknown ütles ...

noniii. ravioolid, laupäevast peale mõtlen et võiks ka proovida teha. aga näed ei teee....