esmaspäev, 13. aprill 2009

Rohkem nagu blogipostitus...

Mõnikord ikka õnnestub ka mõni asi. Tõlkisin peatükki, kus väga üksikasjalikult kirjeldati pasta valmistamist. No ja mis te mõtlete, muidugi tuli vastupandamatu isu nii põhjalik juhend praktikas järele proovida.Pealegi oli mul just selline sobilik käepidemeteta rull olemas. Mul on küll ka pastamasin, millega olen korra õnnestunult pastat teinud, aga käsitsi rullimine tundus nii ahvatlev :)
Kõigepealt tainas. Järgisin juhtnööre väga täpselt ja muna ja jahu segunesid suurepäraselt, tainas tuli tõepoolest elastne ja siidine.
Rullimise koha oli inglise keeles öeldud streching. Ja oligi pooleldi rullimine, pooleldi venitamine. Kõigepealt rullisin valmis ühtlase ketta, mis pidi olema 3 mm, paks. Ühtlase ketta sain nii, et tegin tainast palli, vajutasin lamedaks ja rullisin nii, et rullisin natuke kaugemalt, kui keskelt õrnalt väljapoole, keerasin tainast ja jälle õrnalt väljapoole, keerasin, rullisin jne jne jne. Edasi läks nii, et tainas oli vaja algul otsast natuke rullile keerata ja siis sakutada-venitada-rullida uuesti lahti. Iga korraga natuke kaugemalt, natuke rohkem tainast rullile kerida, kuni lõpuks kerisin kogu taina rullile, keerasin taina ringi, rullisin lahti ja alustasin teisest otsast samamoodi. Lõpuks lükkasin külgi veel natuke õhemaks, kuigi seda polnud retseptis öeldud.
Ja oma värskest pastatainast valmistasin väga väga maitsva raviooli moodi pasta. Viimistlesin või-tüümiani-veinisegus. Nii lahe, et nii hea jäi! :)

Kommentaare ei ole: