teisipäev, 16. veebruar 2010

Koorene kartulikarri


See on üks päris põnev kartuliroog, mille valmistamisega peab natuke vaeva nägema. Sõime lihtsalt niisama, mulle sobis.
Kartulikarri on pärit Camellia Panjabi raamatust 50 great curries of India ja ilmus minu meelest hiljuti ka eesti keeles. Väga hea ja põhjalik raamat, olen sealt muidugi karrisid proovinud ja täitsa hästi on õnnestunud. Paraku on enamik karriretsepte jube pikad :) nii et nende kirja panemine võtab aega.

500 g kartuleid
1/4 tl kurkumit
1 tl soola
veerandi laimi mahl
400 ml täisrasvast jogurtit
150 ml 15% rõõska koort
1 1/2 spl peeneks hakitud ingverit
4 küüslauguküünt
1 tl soola
1/4 tl jahvatatud kardemoni
1 tl suhkrut
2 tl võid
3 spl riivitud Cheddarit (paningi Cheddarit, aga mõni muu kõva juust oleks ka ok)
1/2 tassi (u 100 ml ) hakitud sibulat

1. Koori kartulid ja lõika u 1,5 cm paksusteks viiludeks. Keeda koos kurkumi, soola ja laimimahlaga 3 minutit, vala vesi ära ja külm vesi peale, et kartulid jahtuksid. Torka kartulitesse kahvliga väiksed augud.
2. Valmista marinaad: sega potis jogurt läbi, lisa rõõsk koor, ingver, küüslauk ja sool. Vala kartulid marinaadi ja lase vähemalt 15 minutit seista.
3. Tõsta pott tulele, lisa kardemonipulber, suhkur, või, juust ja hakitud sibul. Sega, lisa 300 ml vett ja kuumuta tasase keemiseni.
4. Kuumuta väga tasasel kuumusel, kuni kartulid on pehmed (u 5-7 minutit või kauem :)

Kommentaare ei ole: