teisipäev, 7. aprill 2009

Pasha


Seekord topelt põhjust pashat teha - ülestõusmispühad muidugi, aga ka Nami-namis kooskokkamine number 15. Kordan eelmise aasta retsepti, mis oli ootamatult mahlane ja värske ja kreemjas ja mmmm...nii hea! Panen retsepti juba üles, et kui keegi veel sellist mahlast pashat otsib.

Pasha 6 inimesele (Oma Maitse, märts 2007)

400 gr kohupiimapastat
2 dl vahukoort
2 dl suhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 dl korinte või rosinaid
1 apelsini riivitud koor
150 gr võid
kaunistuseks mandleid (või mandlilaaste) ja võib ka mõned väiksed marmelaadid vms

Sega omavahel kohupiim, vahustamata koor, munad, vanillisuhkur, rosinad, riivitud apelsinikoor ja sulatatud või. Vala segu kahekordse niisutatud marliga vooderdatud pashavormi (kasutasin lihtsalt sõela), tõsta marli servad pasha peale ja aseta kõige peale kerge vajutis. Hoia külmkapis järgmise päevani. Kummuta serveerimisalusele ja kaunista.

Eelmise aasta pilt on siin.

1 kommentaar:

irmasista ütles ...

Mina maitsesin järgi - imehea, kreemine!