pühapäev, 24. jaanuar 2016

Kreoolipärane (vürtsikas) oa-köögiviljasalat

Enam vähem täpselt nii nagu see Gordon Ramsay Tervisetoitude raamatus on.
Meil siin sõid kõik rõõmsalt, lapsed ja suured.

2 sl oliiviõli
1 sibul, õhukeselt viilutatud
soola ja musta pipart
200g rohelisi aedube, otsad maha lõigatud
2 (või siis 1) rullkõrvits (see piklik roheline suvikõrvits, pisike kabatšokk)
400g purk cannellini ube
400g purk kikerherneid
250g kirsstomateid, poolitatult
peterselli, koriandrit

Kreooli vürtsisegu
1 1/2 tl magusat paprikapulbrit
1 1/2 tl kuivatatud basiilikut
1 1/2 tl kuivatatud tüümiani
pisut Cayenne'i pipart ja pisut tšillipulbrit, kui juhtumisi lastele süüa ei tee.


Kuumuta potis oliiviõli, lisa sibul ja veidike soola-pipart. Prae keskmisel kuumusel u 6-8 minutit, kuni sibul on pehme.
Samal ajal sega kokku Kreooli vürtsisegu komponendid. Lisa sibulale ja kuumuta veel mõni minut.
Siis lisa rohelised aedoad, rullkõrvitsad ning kuumuta 6-8 minutit, kuni need on pehmed.


 Siis lisa konservoad ja kikerherned ning kirsstomatid, võta pott tulelt ja sega läbi.
Tõsta salat suurde kaussi ja lisa petersell ja koriander.



Kommentaare ei ole: