reede, 15. juuni 2018

Ülim šokolaadikook

Tegelikult šokolaadisufleekook. Võib vist öelda, et minu retsept.
Hakkasin tegema küll mugandatud kogustega Chanterelleś chocolate soufflé cake'i Lori Longbothami raamatust Luscious Cholocate Desserts. Ja tegingi, kuid kui kook oli valmis, märkasin selle tarbeks ostetud võid külmkapis. Selgus, et või puudumist polnud märgata ka süües.

Kooki on lihtne teha, kuid musti kausse tuleb üksjagu. Ütlen ka ette ära, et lõpuks läheb kõik kokku sinna munakollasekaussi, nii et see võiks siis kõige suurem olla.



300 g tumedat šokolaadi
6 muna
110 g suhkrut + 1 tl suhkrut

Pane ahi 150 kraadi peale sooja.
1. Tükelda šokolaad ja sulata veevannis. (ehk väiksem šokolaadikauss sellest suurema poti peal, milles keeb vesi). Sega ja kuumuta, kuni šokolaad on kenasti ühtlane. Võta pliidilt ja lase veidi jahtuda.
2. Vahusta munakollased suhkruga heledaks paksuks vahuks, selleks kulub nii 4-5 minutit.
3. Vahusta munavalged selliseks, et kui vispli välja tõstad jäävad pehmed tipud. Lisa 1 tl suhkrut ja vahusta veel veidi.
4. Sega 1/3 šokolaadisegust ettevaatlikult munakollase hulka. Lisa kolmandik munavalgest. Siis lisa jälle šokolaadi ja siis munavalge ja jälle šokolaad ja jälle munavalge. Tasakesi, nii et segu üsna õhuline jääb.
5. Vala segu küpsetusvormi ja küpseta u 30 minutit, kuni koogi servad on tahedad, kuid keskelt veel pisut võbelev. Lase jahtuda.

Koogid juurde sobib imehästi võrdlemisi mage vahukoor.


Kommentaare ei ole: